Nyheter om aktier, börsutveckling och investeringar

Månadsbrev
1 MAJ 2024

Aprilväder på börsen

April är känt för sitt oförutsägbara väder, särskilt på våra breddgrader. Detta har också märkts av under rapportsäsongen, som tog fart ordentligt i slutet av månaden. Hittills har en dryg tredjedel av innehaven i fonderna rapporterat. Liksom tidigare rapportsäsonger följs mönstret med betydligt fler bra än dåliga rapporter. Hur de mottagits har dock i hög grad avgjorts av sentimentet den aktuella dagen.
Artikel
3 APR 2024

Hårdvara äter (också) världen

Artificiell intelligens, i dagsläget det bästa exemplet på mjukvara som påverkar (äter) världen, kräver även den massiva investeringar i hårdvara. AI föds, tränas och frodas i datacenter, hårda byggnader fyllda med hårda saker. Hårdvara har gjort comeback.
Månadsbrev
1 APR 2024

Idus Martiae

Data, vilket är vad all AI kräver för att tränas och bli effektiv, har kallats den Nya Oljan. Om man får tro Sam Altman på OpenAI är det snarare beräkningskraft (”compute”) som idag är världens mest värdefulla råvara. Om man så vill: sand (kisel) är den nya oljan.
Artikel
31 MAR 2024

Hur går börsen 2024?

Att vara börsinvesterare har under de senaste två åren varit allt annat än en dans på rosor. Krig, skenande inflation, stigande räntor och en blivande lågkonjunktur(?) har tydligt satt sina spår i aktiekurserna sedan börstoppen januari 2022.
Artikel
20 MAR 2024

Q4-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN World Tech

De största, globala teknikbolagen gick starkt 2023. Kapplöpningen inom AI är en starkt bidragande orsak till den goda avkastningen under fjolåret och inledningen av 2024. Inför rapportperioden var det ett bolag som stack ut, NVIDIA. Kan de med sin tillväxt skapa ytterligare bränsle till resten av teknikbolagen?
Artikel
8 MAR 2024

Internationella kvinnodagen 2024 – hur ska vi stärka kvinnligt sparande?

Sparande bör vara en självklar del i allas liv, oavsett om du är man eller kvinna, för ekonomisk trygghet och framtidssäkring.
Artikel
8 MAR 2024

Q4-rapporterna för de 10 största positionerna i TIN Ny Teknik

Efter ett par år av nedgångar, särskilt för nordiska små- och mellanstora bolag hade det tinat upp en hel del inför rapportperioden. Samtidigt oroar konjunkturen. Hur var leveransen för de största positionerna i TIN Ny Teknik när Q4-rapporterna synades?
Månadsbrev
1 MAR 2024

Verksamhetskritisk mjukvara vinner

Under februari presenterade de allra flesta företag sina resultat för fjärde kvartalet och helåret 2023. Likt så många gånger tidigare blev vårt totalintryck klart övervägande positivt, med den skillnaden att de bolag som levererade bra siffror nu också belönades rikligt av aktiemarknaden.
Artikel
14 FEB 2024

Insikter efter Igaming-mässan i London 2024

Förra årets ICE var mycket lyckat, och vi återvände med insikter som stödde vår fortsatta tilltro till både Evolution och Kindred. Hur är förutsättningar för att ytterligare släppa loss innovationskraften i de nordiska igaming-bolagen?
Riskinformation
Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser för våra fonder finns att hämta på vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare.
Edit cookie settings